Zwemvijver

Zwemvijver

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver aanleggen is vandaag erg populair. Dat is logisch, want hiermee haal je alle voordelen van een eigen zwembad in huis, gecombineerd met een uniek en natuurlijk uitzicht. En toch begint u best niet zelf met het aanleggen van een zwemvijver, zonder dat u over de juiste expertise beschikt. Bent u op zoek naar een aannemer die de aanleg voor u kan uitvoeren? Dan is Johny Kril uw partner!

Waterzuivering

Laat ons beginnen met een groot misverstand weg te werken: een zwemvijver is veel meer dan een put in de grond met water in. Het lijkt misschien vaak op een natuurlijke vijver, maar een zwemvijver beschikt over een ingenieus systeem om het water te zuiveren zodat u er ook in kan zwemmen.

Ideale combinatie

Het is de ideale combinatie tussen een vijver en een zwembad. Een groot voordeel aan een zwemvijver is dat u er het hele jaar door plezier aan beleeft. In de winter kan u genieten van de mooie natuurlijke uitstraling van een vijver en in de zomermaanden staat uw pool garant voor een heerlijke, verfrissende duik.

Zwemvijver of zwembad

Zowel in een zwembad als in een zwemvijver moet u kunnen genieten van proper zwemwater. Maar waar bij een klassiek zwembad het water gefilterd wordt met behulp van chloor, is dat bij een zwemvijver helemaal anders.

Hier zijn het natuurlijke bacteriën en planten die zorgen voor zuiver zwemwater. Daardoor is een zwemvijver ook een gezondere keuze voor wie wil zwemmen in de tuin. Het aanleggen van zo’n natuurlijk filtersysteem vraagt kennis en ervaring. Bij Johny Kril zit u alvast goed om uw zwemvijver deskundig te laten aanleggen.

Nog een voordeel van een zwemvijver aanleggen is de grote flexibiliteit en vormen en afmetingen. U kan kiezen voor een strakke zwemvijver die perfect aansluit bij een hedendaagse woning met terras, maar u heeft eveneens de mogelijkheid om heel natuurlijke vormen te gebruiken die helemaal opgaan in de architectuur van de tuin.

Zwemvijver aanleggen

Wil u een zwemvijver aanleggen dan moet u in de eerste plaats rekening houden met het juiste filtersysteem. Dat systeem zorgt ervoor dat uw zwemwater zuiver en gezond blijft. Hier heeft u de keuze tussen twee verschillende filtersystemen:

Zwemvijver met zandfilter

Zandfilters kunnen zowel bij zwembaden als bij zwemvijvers worden gebruikt. Het principe is eenvoudig en heel natuurlijk: het vuile water wordt naar de filter gezogen waar het langzaam door het zand sijpelt. Daarbij blijft het vuil achter in het zand en wordt het schone water opnieuw in de vijver gepompt.

Het voordeel van een zandfilter is dat hij snel werkt en heel effectief is. Dit type filter vraagt bij de installatie van de zwemvijver wel een grotere investering. Maar het onderhoud en de kosten nadien zijn relatief beperkt.

Zwemvijver met helophytenfilter

Bent u op zoek naar de meest natuurlijke (en goedkopere) manier om uw zwemwater te filteren? Dan is de helophytenfilter voor u de oplossing. Hierbij zijn het de planten en speciale stenen in de vijver die zorgen voor de filtering van het water. De pomp stuurt het water langs de stenen en planten en houdt uw zwemwater op die manier tiptop in orde.

Bent u niet helemaal zeker of u best voor een zwembad in beton, in metselwerk of voor een zwemvijver kiest? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.